2016. február 19.

Póni Scriptorium 11.

Negyedik feladat

1És eljövend majd a hős kinek keze által egy régi hagyomány 2mint havaiból főnixmadár úgy támad fel. 3És látja hogy ez jó. 4És a hősnek neve pedig Inka Pál fia Lakáj akit Flunkynak hívtak. 5ÉS ő maga köré gyüjté azokat kiket legbölcsebbnek ítélt vala. 6És egyet kit ostobaságában megszánt vala. 7És köréjük, mint ejjeli lámpás köré az áspis legyek gyűltek mindenféle fiatalok 8mígnem egész horda követé őket. 9De ekkoron az úr megkeseríté a hősnek a szívét és fegyelmét csak amazon mámorító nedükre írányítá, 10ki ekkor feledvén szent küldetését elhagyá amaz bölcseket kik követték őt és amaz fiatalokat kik azokat követték. 11De midőn hagyomány halovány lángja az enyészeté lenne, 12ő ki legkisebb volt közöttük meghallja az úr hívását és kezébe veszi a hősnek a tollát, 13hogy azzal írjon új fejezetet a dicső hagyomány könyvébe. 14És a bölcsek látván, hogy ez az úr akarata, újra összegyűlnek, hogy elhintsék a szent tudásnak magvát. 15És bizony mondom néktek testvéreim, az első bölcs, kinek neve a Múlt, magvai harmincszoros, 16a második bölcs, kinek neve a Szürkület, magvai hatvanszoros, 17és a harmadik bölcs, kinek neve az Éj, magvai százszoros hozamot hozának.


Jelenések könyve 23;1-17




Na de komolyra fordítva a szót. Flunkynak problémái akadtak úgyhogy én (jnzsblzs) átveszem a helyét a szkriptórium szervezésben Retrotom pedig vállalta a negyedik zsűri megtisztelő pozícióját. A két méltán híres brony író Nite és Greywing is visszatért úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy kivalló kis programot csináljunk. Illetve egy dolog még hiányzik. Te kedves olvasó, hiszen nem sok értelme lenne ezt a programot fejlődni vágyó írók nélkül csinálni.


Természetesen, ha már új lelket akartunk lehelni ebbe a projektbe, akkor úgy gondoltuk, hogy a legjobb lesz ha azzal kezdünk hogy törlesszük az adósságunkat felétek és megcsináljuk azt a fordulót amivel Flunky kiszállása miatt tartozunk nektek. (most még képek nélkül remélhetőleg a jövőben valamikor az is lesz megint.) Szeretném hálámat kifejezni miden egyes résztvevőnek, valamint egyúttal elnézésüket kérni, hogy ennyire megvárakoztattuk titeket. Remélem a jövőben ez nem fog előfordulni. Viszont felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy a szkriptórium egyik legszebb tulajdonsága hogy ti is reagálhattok egymás (vagy akár a mi) írásai(nk)ra.





















































Negyedik Téma, ami a tizenegyedik: Hangulatépítés.
A Pályamű hossza: 900-től 1650 szóig.
(Tényleg valaki nem tudja véletlenül, hogy vajon flunky vajon miért ragaszkodott ehhez ±10%-hoz ahelyett hogy azt is befoglalta volna a szószámba?)

Feladat: Írjatok egy baljós hangulatú történetet. Az, hogy ezt pontosan, hogy éritek el, az a képzeletekre lesz bízva. Bezárjátok a szereplőket egy szemét kompresszálóba? Egyesével megetetitek őket egy zombi-pónival? Csak rajtatok múlik.

Határidő: Március 13.-a

A kész művet töltsd fel egy alkalmas tárolóhelyre (GoogleDocs vagy hasonló), csak a linkre lesz szükség, hasonlóan a fic-ekhez, bár kép és rövid leírás nem szükséges, viszont azt jelezd, hogy melyik feladatra írtad, és küld el a jnzsblzs@gmail.com -ra.

A beérkezett pályaműveket négy állandó zsűri (Nite, Greywing, jnzsblzs, Retrotom) fogja véleményezni, de bátran mondjatok kritikát is egymás alkotásairól.

Ha nem tudnád mi az a scriptorium akkor itt elolvashatod.