2013. december 12.

Hírek 12.12

Természetesen a most futó évad alatt sem csak a sorozat körül forog a világ... többnyire igen, de azért nem csak. Érkeznek hírek a hivatalos képregényekről, egyik másikhoz előzetes képekkel, néhány rajongói fejlesztésű játékról és sok egyébről.


Képregénysorozat, 16. szám
Az irodalmi őrület folytatódik, ahogy a könyvmoly mindenki kedvenc könyveinek mélyére ás. Miután egyre több történet kel életre, a pónik egyetlen esélye az marad, ha megírják a saját verziójukat a történetről.


Friends Forever 2. szám
A Cukijegy Lovagok már mindent megtettek, hogy megszerezzék cukijegyüket, ami csak eszükbe jutott. Azonban van a káosznak egy teremtménye, akinek lehet néhány ötlete, amikre nem gondoltak... Viszály. Amikor csöppnyi hőseink munkába kezdenek a kiszámíthatatlan mókamesterrel, természetesen meglehetősen szokatlan helyzetbe kerülnek. Pónifalva vajon képes lesz túlélni a trió barátságát?

Megjelenés: 2014. február 12.


Képregénysorozat, 14. szám

Egy titokzatos térkép és egy szeszélyes kapitány. Hőseinknek aztán tele a patája! A pónik forró nyomon járnak az elveszett kincs után, de képesek lesznek kitartani amíg meg is találják?


 Megjelenés: december 18.


Minisorozat, 10. szám


Királyi napfogyatkozás! Celesztiát elszólítja a kötelesség egy napra, ezalatt Lunának kell ellátnia az ő nappali feladatait is. Az éjszaka őre vajon képes lesz megbirkózni az új felelősségekkel és megőrizni hidegvérét? (Nem is beszélve éberségéről.)


Megjelenés: december 18.


Legends of Equestria nyílt hétvége


A legjobban várt pónis MMO egy hétvége erejéig újra szabadon játszható lesz. A teszt kezdete USA keleti parti idő szerint január 24., 12:01, a vége január 26., 11:59. Aki még nem tette meg, itt regisztrálhat.



PonyKart
Sajnos rossz hír is érkezik a jók mellé. Az egyébként nagyon ígéretesnek tűnő PonyKart projekt véget ért. Legalábbis az eredeti formájában. A fejlesztők sajnos idő szűke miatt nem tudják befejezni a programot. A játék megmentésére már alakult egy csoport, de sajnos a jövője így is bizonytalan.


Horse Game

Nem túl rég megindult egy másik 3D-s pónis játék fejlesztése, ami, legalábbis egyelőre, Horse Game néven fut. A fejlesztés még nagyon korai fázisban van, de egy alpha demót már elérhetővé tettek a készítők. Ez letölthető a honlapjukról Windowsra, Linuxra és OS X-re.


Játék Ázsiából

Eközben Koreában sem tétlenkednek, ott is készül egy hasonló minőségű játék, amiről ki is adtak egy előzetes videót. Az előzőhöz hasonlóan a fejlesztés nagyon korai szakaszában tart. Reméljük, nem tartják meg maguknak. A játék még névtelen, és a honlapja sem hozza sokkal közelebb a részleteket az egyszeri európaihoz.